Évekkel ezelőtt megfoghatatlan volt az internetes társkeresés fogalma. Napjainkban a virtuális úton történő párkeresés népszerűsége töretlen. A randi kereső oldalak hatékonyságát, sikerességét komoly kutatások tudnák alátámasztani.  Mire érdemes odafigyelni? Vannak buktatók? Nem akarunk megmondó embernek tűnni. Gondolatébresztőnek szántuk a bejegyzésünket.

A személyes találkozások lehetőségeinek korlátjai, a kevés idő, a kényelem, vagy a divat okozhatta a társkereső oldalak gombamódon történő elszaporodását?

Az ilyen ismerkedési formát választók közül legtöbben a rendkívül rohanós mindennapokkal érvelnek. A szoros napirend miatt, idő hiányában a társasági élet helyett a számítógépet hívják segítségül. Vannak, akik egyszerűen nem nagyon szeretnek személyesen ismerkedni, nekik kapóra jön az online lehetőség.

A párválasztás módja privát döntés, de ha valaki az internet világán át szeretné megtalálni élete párját néhány dologra érdemes odafigyelnie.

Az online oldalak elsődleges célja a profit maximalizálása, azaz, minél többen keressék fel és regisztráljanak, hiszen ez a hirdetőknek, befektetőknek is elsődleges érdekük. A kudarcok minimalizálása miatt érdemes ebben a kérdésben is tudatosan gondolkodni. Biztos vannak olyan oldalak, akik a bevétel folyamatos növekedése mellett a társra vágyók érdekeit is szem előtt tartják, nem a szélhámos kategóriába tartoznak, hanem hitelesek.

Feltételezhetően léteznek inkorrekt cégek is, ellenkező esetben a Gazdasági Versenyhivatal nem tett volna közzé egy felhívást, ami összefoglalva a következőkről szól. A megtévesztések elkerülése miatt érdemes utána nézni az oldalt üzemeltetőnek. A honlapon szereplő adatok valósak e, és vannak e vélemények a felülettel kapcsolatban.

Minden egyes oldalnak „kutyakötelessége” az ÁFSZ-t (Általános Felhasználói Szerződés) feltüntetni, és a felhasználó érdeke, hogy mérnöki precizitással olvassa el a sokszor nagyítóval is alig látható apró betűs részeket. Többek között megtudhatjuk ingyenes felületre bukkantunk, vagy díjköteles az oldal használata. Ha valami nem egyértelmű, írásban tegyünk fel kérdéseket. Az átlátható és felhasználóbarát üzemeltető munkatársai pár napon belül világos válaszokat adnak.  Ellenkező esetben valami bűzlik Dániában alapon offoljuk az oldalt.

Amennyiben regisztráltunk, de meggondoltuk magunkat 14 nap áll rendelkezésünkre a törlésre. Ebben az esetben semmiféle kötelezettsége nincs a párkeresőnek, azaz anyagi követeléseket sem támaszthat az üzemeltető. A felhasználó viszont igen, a díj visszajár.

Mindenképp belevágok

Tegyük fel a társkereső oldal tulajdonosának cége teljesen átlátható. Ismerősünk regisztrált az oldalon, de közben egy volt osztálytársával felmelegítette korábbi baráti kapcsolatát, így fölöslegesnek tartotta a további keresgélést, és visszakapta a pénzét. A másik hasonló cipőben járó szingli barátnőnkben több kérdés felmerült, amikre rövid időn belül válaszokat is kapott. Úgy néz ki jogilag tiszta az oldal, annyira nem lehetünk szerencsétlenek, hogy pont ne minket ne találjon szíven az Ámor nyila, de hogyan tovább?

A regisztráció előtt érdemes önmagunknak tisztázó kérdéseket feltenni. A társkeresés célja egy tartós párkapcsolat, vagy csak órákra, esetleg pár napra szól? Melyek számunkra a fontos emberi értékek? Őszinte, valós információkat közlünk magunkról és ezt viszont el is várjuk?

A randi kereső oldalak használói elsősorban a következő előnyöket szokták megemlíteni. Egyetlen oldalon akár több ezer párkeresőről juthatunk a szükséges információkhoz. Ennyi emberrel személyesen kapcsolatba lépni egyszerűen kivitelezhetetlen.

A párkeresőknek van egy saját magukban elképzelt „képük” a jövendőbeliről. Van, aki csak hasonló társadalmi rangúval hajlandó szóba állni, mások számára a külső jegyek az elsődlegesek. Kialakítottak magukban egy listát, mintha a saját lakberendezési stílusukhoz ragaszkodnának.

Egyszerűen nem szeretnek kimozdulni otthonról, szórakozóhelyekre, vagy más az ismerkedésre alkalmat adó rendezvényekre sem mennek el szívesen.

Hitelesség nélkül nem megy

Talán az egyik legnagyobb rákfenéje ennek az ismerkedési módnak, ez a legtöbb ingyenes és díjköteles oldalra valószínűsíthető. Szerencsés esetben nem máshonnan halászott képekbe bukkanunk, és személyes találkozáskor ugyanazzal a személlyel randizunk, akit az oldalon láttunk, még ha retusálva is lett a képe.

A feltüntetett adatok valódiságát nem tudjuk kideríteni. Sajnos ez igaz lehet az iskolai végzettségre, korra, családi állapotra egyaránt.

Saját profilunk esetében semmiképpen sem érdemes a pontos lakcímünket, telefonszámunkat megadni. Veszélyes és teljesen fölösleges. A csetléseink alkalmával, ha szemfülesek vagyunk, talán ki tudjuk szűrni a valótlan információkat.

Fehér ló helyett, gyakran feketére ugorhatunk, de Hófehérke más célból is használhatja a törpéket. Szerencsés esetben az Ámor nyila telibe talál és a virtuális világnak köszönhetően találhatjuk meg életünk értelmét.

Amennyiben tetszik a bogunk csatlakozz facebook oldalunkhoz https://www.facebook.com/Every-Magazin-minden-ami-%C3%A9let-109632513779468/?modal=admin_todo_tour , ahol lájkolhatod és megoszthatod a cikkeinket. Tarts velünk!

A képek forrása a pixabay

" Kereskedelmi felhasználásra ingyenes
Nem szükséges feltüntetni a tulajdonságokat."

K&P