A kocsonya az ízületeket is védi, valódi kollagén bomba!
2020. 01. 16. 21:52Kommentek (2)
A kocsonya a magyar konyha egyik, ha nem is hivatalos módon elismert hungarikuma. A húsnak az egyik legegészségesebb elkészítési módja. Nem hízlal, elsősorban a kollagén tartalma miatt ízületekre áldásos hatású, de ha nem lenne így akkor is ki kell próbálni, egyszerűen kihagyhatatlan.
„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”, vagy „Pislog, mint...
A halfogyasztás előnyei
2020. 01. 09. 22:07Kommentek (0)
Az európai halfogyasztás fejenként 25 kilogramm, Magyarországon az átlaghoz képest is jóval kevesebb hal kerül fogyasztásra, sereghajtók vagyunk. Ebben a mutatóban az utolsók között szerepelünk, ha nem...
Sárgaborsóleves - másképpen
2019. 11. 22. 20:25Kommentek (0)
A borsólevesek közül a zöldborsóból készült jut leghamarabb az eszünkbe, pedig a sárgaborsóleves finom és tápláló is egyben. A hideg napokban érdemes kipróbálni, nemcsak a gasztronómiai élmény miatt, hanem roppant...
Kakaóval és dióval töltött csigák
2019. 10. 29. 12:39Kommentek (0)
Ha emlékeink nem csalnak a kisebb pékségek polcai roskadoztak a népszerű édességért, a kakaós csigáért. Hatalmas tenyér nagyságú roppanós héjú bőségesen kakaóval megtöltött csigák voltak az igaziak, egy-két helyen...
Rántott ponty franciasalátával
2019. 10. 29. 12:28Kommentek (0)
A hazai halfogyasztás a világ többi országaihoz képest elenyésző, nálunk elsősorban ünnepek alkalmával fogyasztjuk, pedig az egészséges étrend egyik alapanyaga, koleszterinszegény, ásványi anyagokban gazdag. Halászlét...
Utolsó kommentek