Konyha Akác virág Palacsinta

A kertünkben hatalmasra növő akácfáink bőven hoznak termést, amiből a jótékony hatása miatt a virágokat leszárítjuk. Kriszta viszont a hatalmas tenyérnyi nagyságú fürtökből levágott párat és palacsintát készített belőle. Kicsit furcsálltam az ötletet, de annyi mindent „megetetett” már velem, gondoltam, hát legyen. Nem bántam meg.

Íme a recept

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy méz)
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz is lehet)
  •  fehér akác virágok
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése

A fehér akác fürtjeit pár percre érdemes hideg vízbe tenni, hogy az esetleg megbúvó rovarok ne kerüljenek a tésztába, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat villával elkeverjük, majd hozzátesszük a kristálycukrot, a vaníliásat mézzel is helyettesíthetjük, és a sót. Hozzákerül a tej a szódavíz és a sütőpor. Ha túl sűrű a tészta tejjel, szódavízzel, vagy ásványvízzel hígítjuk. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd megszórjuk akácvirággal, és összekeverjük. Felforrósított étolajon mindkét oldalát 4-5 percig sütjük. Miután megkóstoltam, minden eddigi aggályom elillant. Jóval intenzívebb és aromásabb az íze a bodzás palacsintánál, érdemes kipróbálni, igazi ínnyencség.

Amennyiben tetszik a bogunk csatlakozz facebook oldalunkhoz https://www.facebook.com/Every-Magazin-minden-ami-%C3%A9let-109632513779468/?modal=admin_todo_tour , ahol lájkolhatod és megoszthatod a cikkeinket. Tarts velünk!

A képek forrása a pixabay

" Kereskedelmi felhasználásra ingyenes
Nem szükséges feltüntetni a tulajdonságokat."

K&P